Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Συναυλία για το Χαμόγελο του Παιδιού

Συναυλία για το Χαμόγελο του Παιδιού - αφίσσα
Ανοιχτό θέατρο στρατόπεδου Στρεμπενιώτη.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011
ώρα 20:00



Τραγουδούν:
Γιώργος Αετόπουλος
Γιακουμάκου Ντίνα
Δερμιτάσογλου Ευγένιος
Θεοδωρίδης Φώτης
Καρακότας Ανδρέας
Καρακότας Βασίλης
Κοροβίνης Θωμάς
Κυρατσός Γιάννης
Συνοδεύουν οι μουσικοί:
Πέτρος Παλαμούρας, μπουζούκι
Σφίγγος Δημήτρης, κιθάρα
Κρομμύδας Σταύρος, κιθάρα
Τσέπας Γιάννης, βιολί
Σταυρίδης Άκης, ακκορντεόν
Αμπατζίδης Σάκης, πλήκτρα
Κύρμος Γιάννης, κοντραμπάσο
Καρακότας Βασίλης, κρουστά
Κωνσταντίνου Μίμης
Μαυρομάτη Ευγενία
Μήτσης Γιάννης
Νικολούδης Δημήτρης
Τσολακίδης Γιάννης
Φωτίου Μαρία
Α-Positive
Melo dB
Peekaboo

Η συνδιοργάνωση της συναυλίας αυτής από την ΑΠΑΝ και το "Χαμόγελο του Παιδιού", αποτελεί μια δράση κοινωνικής αλληλεγγύης. Η ΑΠΑΝ ως χώρος εναλλακτικής και ριζοσπαστικής παρέμβασης στα δημοτικά πράγματα, στον αντίποδα του κυρίαρχου μοντέλου διαχείρισης, προτείνει και - όσο μπορεί - υλοποιεί δράσεις, που όσο και αν μοιάζουν με παρόμοιες, ωστόσο διαφέρουν.

Σε εποχές πολύμορφων κρίσεων - όπως αυτή που διανύουμε - οι υπάρχουσες ανισότητες οξύνονται δραματικά και δρουν σωρευτικά στα ήδη υπάρχοντα κοινωνικά προβλήματα. Το λεγόμενο "κράτος πρόνοιας" μόνο προσχηματικά προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις που το ίδιο το σύστημα δημιουργεί. Ακόμη όμως και αυτή η "πρόνοια" (που βέβαια εξαρτάται από την "ευχέρεια" του συστήματος) στις μέρες μας τείνει να μηδενιστεί, παραχωρώντας τη θέση της στη φιλανθρωπία του θεαθήναι, της κοινωνικής προβολής και τις πολιτικής - πελατειακής εκμετάλλευσης. Όλα αυτά είναι ξένα προς την αντίληψη της ΑΠΑΝ και τους στόχους της.

Η άποψή μας είναι, ότι σε όσους οραματίζονται την κοινωνική δικαιοσύνη, αντιστοιχεί μεγαλύτερη ευθύνη για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο "ιδιοτελής" μας στόχος είναι να απλώνεται η πρακτική της αλληλεγγύης με σοβαρότητα και συνέπεια, ως συλλογική ανθρωπιστική απάντηση στα πλαίσια της επιδίωξης για μια κοινωνία ανθρωπιάς και δικαιοσύνης.

Βασικό κριτήριο της κάθε επιλογής μας είναι η διασφάλιση της αξιοποίησης της αρωγής στο σκοπό για τον οποίο διατίθεται, καθώς και η πλήρης διαφάνεια στην διαχείριση της όλης διαδικασίας.

Αυτά τα κριτήρια εκπληρώνονται απόλυτα από το "Χαμόγελο του Παιδιού", ενός πραγματικά ανεξάρτητου συλλόγου, με εντυπωσιακή προσφορά στον τομέα του, αξιοζήλευτη οργάνωση και ευλαβική τήρηση της διαφάνειας στη διαχείρισή του.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε η επιλογή μας να γίνει και δική σας με την συμμετοχή στην αγορά και διακίνηση των προσκλήσεων της συναυλίας αυτής.

Update: Φωτογραφίες από την συναυλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου