Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η Γεναριάτικη επίσκεψή μας στην Ειδομένη

Το σχεδιάζαμε καιρό. Οι οιωνοί μοιάζαν θετικοί: η συμμετοχή ήταν παραπάνω από καλή και τα είδη που χρειάζονταν είχαν μαζευτεί σε ικανοποιητικές ποσότητες.

Τις τελευταίες μέρες όμως, με τα πολλά τα κρύα και τις ιώσεις, αποδεκατιστήκαμε. Βασικές συμμετοχές δήλωσαν απουσία και διαφαινόταν ότι θα ‘χαμε πρόβλημα. Δεν γινόταν να αναβληθεί τίποτα όμως, οπότε οπλιστήκαμε με ελπίδα και ξεκινήσαμε.

Ο ένας έφερε τον άλλον και ξαφνικά σχεδόν προέκυψε ένα συνεργείο με 18 άτομα – ό,τι έπρεπε για τον προορισμό μας. Μπήκαμε σε 4 αμάξια, φορτώσαμε και φτάσαμε πάνω σε μια παγωμένη λιακάδα.

Οι "Σεφ χωρίς Σύνορα" είχαν τελειώσει το μαγείρεμα και οι σκάφες με το φαγητό περίμεναν να μοιραστούν στις μερίδες τους. Αφού ξεφορτώσαμε τα δικά μας, πήραμε τις οδηγίες του Χρήστου απ’ το "Οικόπολις" και στρωθήκαμε μέσα στο διπλανό κοντέινερ από αυτό της κουζίνας.

Δυο αλυσίδες συσκευασίας και πεντέξι άτομα στη μεταφορά των συσκευασιών στους χώρους διανομής. Τα είδη σε σχετική επάρκεια – πλην του ψωμιού, που τέλειωσε μάλλον γρήγορα. Τελειώσαμε κι εμείς μάλλον γρήγορα, ίσως και λόγω της σχετικής γενναιοδωρίας των κοριτσιών που γέμιζαν τα τάπερ, κι οι μερίδες βγήκαν λιγότερες από τις κατά το Χρήστο υπολογισθείσες.

Η επαφή με τα στενάχωρα ήταν μικρή: τους περισσότερους από τους πρόσφυγες τους περίμεναν πιο αργά, λίγοι είχαν έρθει, κάποιοι περνούσαν, κάποιοι πικραμένοι γύριζαν. Κι η θέα όμως των λιγοστών γκρουπ που περίμεναν στην παγωνιά ήταν αρκετή να διώξει από μέσα σου την αίσθηση της προσφοράς. Κάνεις τόσα λίγα για κάτι τόσο μεγάλο.

Σκέψεις τέτοιες και κούραση μικρή τις πήραμε να τις ξεπλύνουμε σ’ ένα κοντινό χωριό. Άγνωστοι ως χτες και γνωστοί, κάτω από τον ένρινο ήχο των αποφθεγμάτων της Δήμητρας, τσουγκρίσαμε ποτήρια με τη σιωπηρή υπόσχεση "να το ξανακάνουμε".

Φωτογραφίες

Προσφορά στην Ειδομένη με το ΑΠΑΝ!!!

Δημοσιεύτηκε από Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος στις Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου