Η ανοιχτή κουζίνα COLORS στηρίζεται από τη δημιουργική κυψέλη προσφύγων NAOMI, τον κοινωνικό χώρο Οικόπολις, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης και άλλες συλλογικότητες που αγκάλιασαν ήδη το εγχείρημα.
Λειτουργεί από την Τρίτη 15/12 στο δεύτερο camp της Ειδομένης προσφέροντας περίπου 1000 μερίδες καθημερινά. Η ανάγκη για βοήθεια είναι επιτακτική.
Κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα στις ομάδες που έχουν δραστηριοποιηθεί στην περιοχή να συμβάλουν σ’ αυτό το σημαντικό εγχείρημα είτε με την προσφορά τους σε υλική βοήθεια, είτε με την εθελοντική τους συνεισφορά στην προετοιμασία του φαγητού.
Η Ανοικτή Κουζίνα συνεχίζει να μαγειρεύει στην Ειδομένη, ετοιμάζοντας καθημερινά 1.500 - 2.000 μερίδες φαγητού και χρειάζεται βοήθεια στην προετοιμασία των υλικών, στη συσκευασία του φαγητού και στη μεταφορά του στο σημείο διανομής.

Οι δυσκολίες που συναντήσαμε πολλές.
Τα εμπόδια ξεπηδούσαν το ένα πίσω από το άλλο.
Το πείσμα μας αστείρευτο.
Ο στόχος μας ένας:
Να προσφέρουμε το ελάχιστο που μπορούμε. Μαγειρεμένο ζεστό φαγητό στους ανθρώπους που έχασαν σχεδόν τα πάντα.
Υπάρχει επίσης ανάγκη για πρώτες ύλες για το μαγείρεμα αλλά και για συσκευασίες φαγητού.
Τα υλικά που χρειάζονται είναι τα εξής:
- Λάδι (ελαιόλαδο και ηλιέλαιο)
- Ρύζι (κυρίως τύπου μπονέτ)
- Ζυμαρικά (κριθαράκι, πένες, βίδες κ.λπ.)
- Πατάτες, Καρότα, Κρεμμύδια, Σκόρδα, άλλα λαχανικά
- Σάλτσες
- Φακές
- Αλάτι και μπαχαρικά
- Ξύδι
- Συσκευασίες φαγητού (πλαστικές, 500 ml)
- Κουτάλια - πηρούνια (πλαστικά)
Η συγκέντρωση των υλικών γίνεται στο Οικόπολις (Πτολεμαίων 29Α) καθημερινά 17:00 - 22:00 ή κατόπιν συνεννόησης αν πρόκειται για άλλες ώρες στο τηλ. 2310 222503 ή στο e-mail: oikopolis.social.center@gmail.com, καθώς και στο χώρο της κουζίνας (στο 2ο camp στην περιοχή της Ειδομένης από τις 13:00 έως τις 16:00)
Συγκέντρωση των παραπάνω υλικών γίνεται επίσης και στο στέκι της Α.Πα.Ν. στην Νεάπολη (Μουδανιών 2, τηλ.: 2310 620210)
Φωτογραφίες
Φωτορεπορτάζ από τη λειτουργία της Ανοιχτής Κουζίνας την προτελευταία μέρα του 2015.
Σύνδεσμοι
- Colors - open kitchen - Σελίδα στο Facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου