Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της Α.Πα.Ν. για την κρίση στο Βίος Coop

7/11/2016

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Νεαπολιτών (Α.Πα.Ν.), είναι μια πολυφωνική συλλογικότητα που δραστηριοποιείται στον αντίποδα του κυρίαρχου μοντέλου διαχείρισης αλλά και του κυρίαρχου μοντέλου αντιπολιτευτικής παρέμβασης στα δημοτικά πράγματα.

Παράλληλα προτείνει και υλοποιεί δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της, στη συνοικία και στον Δήμο όπως: παζάρια, συναυλίες ενίσχυσης κοινωνικών φορέων, γεύματα αλληλεγγύης, προβολές ταινιών κ.α.

Το κοινωνικό εγχείρημα του Βίος Coop στηρίζεται από την Α.Πα.Ν. από τα πρώτα του βήματα, μέλη της συμμετέχουν στον καταναλωτικό συνεταιρισμό, ενώ η συλλογικότητα προωθεί τις δράσεις του συνεταιρισμού μέσα από ανακοινώσεις της στον ιστοχώρο της και στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα εσωτερικά προβλήματα του Βίος Coop απασχολούν το συντονιστικό της Α.Πα.Ν. από τον Μάιο του 2016. Η δεοντολογία, μας απέτρεψε από μια δημόσια ανακοίνωση. Θεωρήσαμε και θεωρούμε σωστό να μην παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά θέματα άλλων συλλογικοτήτων.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα όμως αποτελεί στοίχημα και για μας αλλά και για όλη την κοινωνία. Η αποτυχία του, ή η μετατροπή του σε μαγαζί με τους κανόνες της σύγχρονης αγοράς, θα είναι ήττα για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Η κοινωνία δεν χρειάζεται ακόμα έναν Μαρινόπουλο αλλά πολλά Βίος Coop που να λειτουργούν με τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, προσφέροντας:

  • στους καταναλωτές φθηνά και ποιοτικά προϊόντα που παράγονται με σεβασμό στο περιβάλλον.
  • την δυνατότητα σε μικρούς παραγωγούς να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε δίκαιες τιμές.
  • στους εργαζόμενους πρόσβαση σε ανθρώπινο εργασιακό περιβάλλον που θα αξιοποιεί την δημιουργικότητά τους.

Καλούμε λοιπόν τα μέλη του Βίος Coop να ξεπεράσουν την παρούσα κρίση διασφαλίζοντας την ενότητα και έχοντας κατά νου το συμφέρον του συνόλου.

Αυτόνομη Παρέμβαση Νεαπολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου