Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

6ο παζάρι κοινωνικής αλληλεγγύης στη Νεάπολη από την ΑΠΑΝ

Τα έσοδα από το φετινό παζάρι θα διατεθούν για ενίσχυση με τρόφιμα του δοκιμαζόμενου Κομπάνι.
Για τον ίδιο λόγο γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων από την Α.ΠΑ.Ν.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014
στο σιντριβάνι του Αη Γιώργη

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 (9πμ ως 3μμ) επαναλαμβάνεται το καθιερωμένο πλέον Παζάρι Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο παρκάκι - σιντριβάνι κοντά στον Αη Γιώργη (Τσαλδάρη με Μουδανιών). (Δείτε τον χάρτη)

Θυμίζουμε τους στόχους της πρωτοβουλίας:

  • Να προμηθεύονται άτομα και οικογένειες, είδη που χρειάζονται και που δεν μπορούν να τα αγοράσουν ή κινούνται αντικαταναλωτικά.
  • Να γίνει συνείδηση και συνήθεια η προσφορά ειδών που δεν τα χρησιμοποιούμε (χωρίς όμως να είναι άχρηστα), σε άλλους ανθρώπους που τους είναι αναγκαία.
  • Να ενισχυθεί το ταμείο αρωγής της ΑΠΑΝ, που στηρίζει – εδώ και 5 χρόνια - άτομα και οικογένειες που έχουν απόλυτη ανάγκη.
  • Να κάνουμε την αλληλεγγύη, πράξη αντίστασης στην κρίση.

Το Παζάρι Αλληλεγγύης, όπως και το Ταμείο Αρωγής που κυρίως ενισχύεται από αυτό, αποτελούν κάτι διαφορετικό από τη θεσμική, ατομική ή κομματική "φιλανθρωπία". Η ΑΠΑΝ με τις δράσεις αυτές δεν επιδιώκει καμία πελατειακή σχέση, δεν αποζητά καμιά υποχρέωση ή ανταποδοτικότητα και φυσικά δεν παραιτείται από τη διεκδίκηση κοινωνικής πολιτικής από το Δήμο και την πολιτεία. Οι επιλογές της γίνονται στη βάση της κοινωνικής ανάγκης και προοπτικής, χωρίς να μεσολαβεί κανένα φυλετικό, θρησκευτικό ή κομματικό κριτήριο.

Συγκέντρωση πραγμάτων

Τα προς διάθεση πράγματα θα συγκεντρώνονται στο στέκι της ΑΠΑΝ από τη Δευτέρα 24-11-14 ως και Παρασκευή 28-11-14 τις ώρες 7μμ μέχρι 10μμ. (Μουδανιών 2, Νεάπολη τηλ. 2310620210).

Τονίζουμε ιδιαίτερα την ανάγκη τα προσφερόμενα είδη να είναι καθαρά, τακτοποιημένα και κυρίως να θυμόμαστε ότι απευθύνονται σε ανθρώπους κι όχι στον σκουπιδοτενεκέ. Καλό θα ήταν να δοθεί βαρύτητα σε είδη όπως οικιακές συσκευές, μικροέπιπλα, παιχνίδια, βιβλία, CD, κουζινικά σκεύη κλπ και όχι τόσο σε ρουχισμό. Η ενίσχυση του Ταμείου Αρωγής γίνεται με την προαιρετική καταβολή συμβολικού αντίτιμου σε είδη που προμηθευόμαστε από το Παζάρι.

Φίλες και φίλοι

Η ΑΠΑΝ σαν ανοιχτή συλλογικότητα, αντλεί την ύπαρξη και τις δράσεις της από το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή μελών και φίλων. Έτσι, διεκδικεί και σας καλεί να αγκαλιάσετε και την εκδήλωση αυτή, συμμετέχοντας – ο καθένας/μία με τη δυνατότητά του/της - στις ανάγκες της διοργάνωσής της.

Επικοινωνία

ΑΠΑΝ 2310620210 Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή μετά τις 9μμ και από 24/11/14 μέχρι Παρασκευή 28/11 κάθε μέρα 7μμ – 10μμ

Νικόλας Ξυδόπουλος 6943537357 (πρωινά)- Τάσος Καραουλάνης 6955174848


Σύνδεσμοι

1 σχόλιο:

  1. Τα έσοδα από το φετινό παζάρι θα διατεθούν για ενίσχυση με τρόφιμα του δοκιμαζόμενου Κομπάνι.
    Για τον ίδιο λόγο γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων από την Α.ΠΑ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή