Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

5ο παζάρι κοινωνικής αλληλεγγύης στη Νεάπολη από την ΑΠΑΝ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013
στο σιντριβάνι του Αη Γιώργη

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 (9πμ ως 3μμ) επαναλαμβάνεται το καθιερωμένο πλέον Παζάρι Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο γνωστό σημείο του σιντριβανιού (Τσαλδάρη με Μουδανιών), κοντά στον Αη Γιώργη. (Δείτε τον χάρτη)

Οι στόχοι της πρωτοβουλίας ίδιοι:

  • Να προμηθεύονται άτομα και οικογένειες, είδη που χρειάζονται και που δεν μπορούν να τα αγοράσουν ή κινούνται με αντικαταναλωτικό πνεύμα.
  • Να γίνει συνείδηση και συνήθεια η προσφορά ειδών που δεν τα χρειαζόμαστε, σε άλλους ανθρώπους που τους είναι αναγκαία.
  • Να ενισχυθεί το ταμείο αρωγής της ΑΠΑΝ, που στηρίζει – εδώ και 4 χρόνια - άτομα και οικογένειες που έχουν απόλυτη ανάγκη.
  • Να κάνουμε πράξη το «κανένας μόνος του στην κρίση».

Η ΑΠΑΝ ως δημοτική κίνηση, εμφορούμενη από την πολλαπλή αξία των κοινωνικών δράσεων, έχει σκοπό, με πρωτοβουλίες σαν αυτή και άλλες ανάλογες, την άμεση απάντηση σε πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων της γειτονιάς, αλλά πρωτίστως την διάχυση του μηνύματος της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς στην τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο.

Θεωρούμε ότι έτσι

Αναπτύσσουμε συλλογικότητα, συμπεριφορές και σχέσεις αντίστοιχες με τον ανθρώπινο πολιτισμό, απέναντι στη βαρβαρότητα των μνημονίων και τις υποκριτικές ή υστερόβουλες “φιλανθρωπίες”.
Στέλνουμε ένα μήνυμα σταθερής αντίληψης για μια άλλη προοπτική των ανθρώπων και της κοινωνίας, στον αντίποδα της κάθε αδιέξοδης πολιτικής και του κάθε υποτακτικού πολιτικού.

Συγκέντρωση πραγμάτων

Τα προς διάθεση πράγματα θα συγκεντρώνονται στο στέκι της ΑΠΑΝ από τη Δευτέρα 4-6-13 ως και Παρασκευή 7-6-13 τις ώρες από 7μμ μέχρι 10μμ. (Μουδανιών 2 τηλ 2310620210). Επισημαίνεται ιδιαίτερα η ανάγκη να είναι τα προσφερόμενα είδη καθαρά, τακτοποιημένα και κυρίως σε καλή κατάσταση. Καλό θα ήταν να δοθεί βαρύτητα σε είδη πέραν του ρουχισμού, όπως οικιακές συσκευές, μικροέπιπλα, παιχνίδια, βιβλία, CD, κουζινικά σκεύη κλπ.

Φίλες και φίλοι

Η ΑΠΑΝ δεν είναι κλειστή “ομάδα” ή “περιγεγραμμένος” πολιτικός χώρος, αλλά ανοιχτή συλλογικότητα, που αντλεί την ύπαρξη και τις δράσεις της από το δικό σας ενδιαφέρον και συμμετοχή. Καλείσθε λοιπόν, να κάνετε πιο δική σας κι από τους διοργανωτές την εκδήλωση αυτή, συμμετέχοντας πρακτικά στις ανάγκες για την οργάνωσή της.

Επικοινωνία

ΑΠΑΝ 2310620210 Δευτέρα και Παρασκευή μετά τις 9μμ και από 4/6/13 κάθε μέρα 7μμ – 10μμ
Νικόλας Ξυδόπουλος 6943537357 (πρωινά).
Τάσος Καραουλάνης 6955174848.


Σύνδεσμοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου