Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Πρόταση για ανοιχτή συνέλευση βάσης

Φίλοι/ες συνδημότες του πρώην Δήμου Νεάπολης και τώρα αναγκαστικά, του Νέου Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Στη νέα κατάσταση που περιήλθε η Νεάπολη, κάποιες αρνητικές συνέπειες είναι ολοφάνερες, ενώ άλλες δεν γίνονται ίσως άμεσα αντιληπτές. Οι βρώμικοι δρόμοι, οι λακούβες, που δεν κλείνουν μέχρι να συμβεί το κακό, το παρατημένο πράσινο, η εικόνα εγκατάλειψης στο δημαρχιακό μέγαρο και στις υπηρεσίες είναι πράγματα που πέφτουν στην αντίληψη και του πιο αδιάφορου πολίτη.

Γνωρίζετε όμως ότι διατηρείται η έκτακτη οικονομική εισφορά που θεσπίστηκε το 1991 (0,56 λεπτά ανά τετραγωνικό μέτρο) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ;

Γνωρίζετε ότι ο κύριος όγκος των έργων γίνεται μόνο στις Συκιές, με την πρόφαση ότι εκεί ήταν προγραμματισμένα ενώ εδώ δήθεν η παλιά διοίκηση δεν είχε προγραμματίσει;

Γνωρίζετε ότι παρά τις προσπάθειές της αντιπολίτευσης να απαλλαγούν από τα Δημοτικά τέλη οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι δημοτικοί μας άρχοντες δεν διαθέτουν τέτοιου είδους ευαισθησίες;

Ότι ταυτόχρονα γίνονται ένα σωρό έξοδα παραστάσεως για δικιά τους προβολή και δίνονται αντιμισθίες σε ανθρώπους τους για θέσεις στο Δήμο που έπρεπε να καταργηθούν;

Ο Δήμαρχός μας παρουσιάζεται ως το υπόδειγμα δημάρχου, με το μεγάλο αποθεματικό στο ταμείο, ενώ είναι ανάλγητος απέναντι στους εργαζόμενους, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος της μνημονιακής πολιτικής στους Δήμους.

Τη στιγμή που πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών αφήνουν λόγω κρίσης τους ενοικιαστές τους διακριτικά και χαλαρά σε χαμηλά ενοίκια, ξεσπιτώνει φτωχούς ανθρώπους ως καταπατητές από σπίτια στα οποία κατοικούν εδώ και 30-40 χρόνια. Παράλληλα μοιράζει «βοηθήματα» όπου θέλει, κάνοντας επικοινωνιακή πολιτική με τα λεφτά των δημοτών. Ο φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο.

Φίλοι και φίλες

Δεν είμαστε απ’ αυτούς που θα ισχυριστούν, ότι τα πάντα στο νέο Δήμο γίνονται λάθος. Αλλά η «αυτοκρατορική» αντίληψη για τα πράγματα οδηγεί σε πολλά λάθη και απαράδεκτες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Φραγμό στη υπεροψία και στις επιλογές της κεντρικής εξουσίας που υποστηρίζεται από τους μνημονιακούς δημάρχους μπορούν να βάλουν μόνο οι πολίτες.

Προτείνουμε λοιπόν σε κάθε πολίτη, κάθε συλλογικότητα (πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική) την ανάληψη πρωτοβουλίας βάσης για οργάνωση ανοιχτής συνέλευσης στη Νεάπολη, όπου να εκτεθούν τα προβλήματα της περιοχής και να συνδιαμορφωθούν προτάσεις και όροι για το μέλλον της γειτονιάς μας.

Σε όσους συμφωνούν με την αναγκαιότητα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας και θέλουν να συμμετέχουν στη διοργάνωσή της, η ΑΠΑΝ διαθέτει το χώρο της στο υπόγειο στέκι (Μουδανιών 2) τη Δευτέρα 12 Μαρτίου ώρα 8:00μ.μ. για μία πρώτη συνάντηση-συζήτηση μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου