Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Νεαπολιτών υποδέχεται με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη λειτουργία (από τον περασμένο Νοέμβριο) του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη μετά από πρωτοβουλία υγειονομικών.

Η προσπάθεια των κυρίαρχων της αγοράς και της πολιτικής να μεταβιβάσουν την οικονομική κρίση στον κόσμο της εργασίας, οδηγεί σε ραγδαία αυξανόμενη ανεργία, φτώχεια και περιθωριοποίηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Στον τομέα της περίθαλψης, το κράτος συρρικνώνει την κάλυψη ακόμη και των στοιχειωδών αναγκών υγείας, με αποτέλεσμα να προκύπτει η δραματική αντίθεση, “όσο μεγαλύτερη η ανάγκη, τόσο λιγότερη παροχή περίθαλψης”. Για τον άνεργο, τον φτωχό με πρόβλημα υγείας, αυτό σημαίνει απόλυτη οικονομική, υγειονομική εξαθλίωση και πρόωρο θάνατο.

Στον αντίποδα αυτής της βάρβαρης κοινωνικής συνθήκης. αναλήφθηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία από υγειονομικούς, με επίγνωση των στενών περιθωρίων της προσφοράς τους, αλλά με την πεποίθηση ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης είναι σήμερα απόλυτα απαραίτητες, για την διατήρηση της ανθρωπιάς, αλλά και για την οικοδόμηση σχέσεων και συμπεριφορών που να αναπτύσσουν συλλογικότητα και να αντιστρατεύονται στην πράξη τον ατομικισμό και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Έτσι, το Kοινωνικό Iατρείο Aλληλεγγύης ξεκίνησε την λειτουργία του σε χώρο που διέθεσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στον 1ο όροφο στην Αισώπου 24 (περιοχή Βαρδάρη).

Λειτουργούν καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες, τακτικά ιατρεία: γενικής ιατρικής, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχιατρικό, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο και φαρμακείο, εντελώς δωρεάν για ανασφάλιστους-ες, έλληνες και αλλοδαπούς.

Τηλέφωνο ραντεβού: 2310 520386, τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών.

Η ΑΠΑΝ αποδεχόμενη τη σημαντική αυτή Πρωτοβουλία των Υγειονομικών τόσο στο χαραχτήρα όσο και στο περιεχόμενό της, αποφάσισε να εκδηλώσει την αμέριστη στήριξή της, κατ' αρχή με συμβολή στη δημοσιοποίησή της και με προσφορά φαρμάκων από τη συνοικία μας.

Καλούμε λοιπόν, όποιον Νεαπολίτη έχει οποιαδήποτε φάρμακα που πλέον δεν τα χρειάζεται και που δεν έχουν λήξει, να τα παραδώσει στην ΑΠΑΝ για να προωθηθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο.

Επικοινωνία:
1) Γραφεία ΑΠΑΝ Μουδανιών2 Νεάπολη Δευτέρα & Παρασκευή 9μμ-11μμ
2) Τασόγλου Μανόλης τηλ. 2310630004 (ωράριο καταστημάτων)
3) Κυπραίου Μαρία τηλ. 6977181900 (πρωινές ώρες)
4) Ξυδόπουλος Νικόλας τηλ. 2310358110 (πρωινές ώρες).

Επίσης παραθέτουμε τον αριθμό λογαριασμού για την οικονομική ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου(απαραίτητη για αναλώσιμα υλικά, εξοπλισμό και εμβόλια:
Τράπεζα Πειραιώς 5233-055191-215

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου